Hlavní obsah

V Anglii zatkli údajného vůdce zabijáků z Plzeňska

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie dopadla dvacetiletého Patrika D., po kterém pátrala od loňského září v souvislosti s případem brutálního ubití Ukrajince v Dobřanech na jižním Plzeňsku. Podezřelý mladík byl minulý měsíc zadržen na základě mezinárodního zatykače v Doveru v Anglii, kde se podle informací Práva skrýval v české romské komunitě.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté přivádějí obviněného Patrika D.Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Ostrovní země Patrika D. tento týden vydala českým trestním orgánům. Muž se tam prokazoval cizími doklady, k jeho ztotožnění podle policie přispěly fotografie a detailní popis tetování. Do ČR přiletěl v doprovodu vyšetřovatelů ve středu. Převzal si obvinění ze zločinu loupeže s následkem smrti, za což může skončit za mřížemi až na 18 let.

Soud ho ve čtvrtek poslal do vazby. „Hrozilo, že by obviněný mohl uprchnout nebo se skrývat. Soud vzal dále v úvahu i nebezpečí recidivy,“ uvedl státní zástupce Jiří Richtr, který má případ na starosti.

BEZ KOMENTÁŘE: Převoz podezřelého z loupeže vypátraného v AngliiVideo: Policie ČR

Jak se Patrik D. staví ke svému stíhání, nechtěl žalobce komentovat. „Zveřejnění podrobností by v této fázi vyšetřování mohlo zkomplikovat průběh trestního řízení,“ vysvětlil žalobce. Obviněný mladík měl společně se třemi dalšími romskými kamarády vylákat na odlehlé místo devětadvacetiletého cizince, který předtím popíjel a také hrál na automatech v několika barech. Chtěli po něm peníze, když odmítl, skupinka ho ukopala k smrti.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Soud muže ve čtvrtek poslal do vazby.

„Kamerové záznamy ukázaly, že se na útoku podíleli čtyři muži,“ uvedla už dříve mluvčí krajské policie Markéta Fialová s tím, že kriminalisté později zadrželi dva sedmnáctileté mladíky a vyšetřují jednoho nezletilého hocha. Patriku D., který partu podle všeho vedl, se podařilo uprchnout.

Tělo našli až druhý den

K napadení Ukrajince došlo 10. září kolem 22. hodiny. Jeho tělo nalezl náhodný kolemjdoucí v blízkosti dobřanské mateřské školy druhý den ráno. Pitva ukázala, že zemřel kvůli mnohačetným zraněním.

„Poškozený zemřel po úderech a kopancích do horní části těla,“ upřesnila Fialová.

Reklama

Související články

Muže v Dobřanech ubila parta mladíků

Cizince z východu, jehož tělo nalezl pejskař v pondělí 11. září v Dobřanech, ubila čtyřčlenná parta českých výrostků. A to jen proto, že jej chtěla obrat....

Výběr článků

Načítám