Hlavní obsah

Uzbek napadený policistou zemřel, útočník je v cele

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROKYCANY

V cele předběžného zadržení je od úterka dnes již bývalý policista z Plzně. Zatkli ho detektivové z Inspekce ministra vnitra za incident před dvěma týdny, kdy měl společně se svým známým, ještě jako strážce zákona, srazit ze schodů v baru v Rokycanech muže z Uzbekistánu a způsobit mu těžké zranění.

Článek

Původně byl policista vyšetřován na svobodě. Protože cizinec v nemocnici zraněním po několika dnech podlehl a státní zástupce na to reagoval výrazným zpřísněním právní kvalifikace trestného činu, bude soudce nyní rozhodovat o vazbě. Žalobce má obavy, aby se obviněný policista neskrýval ve snaze vyhnout se vysokému trestu, který mu teď hrozí.

„Za ublížení na zdraví s následkem smrti je ohrožen trestní sazbou od 10 do 15 let odnětí svobody,“ potvrdila náměstkyně krajské státní zástupkyně Dagmar Lindenthalová. Soud by měl o návrhu státního zástupce na uvalení vazby rozhodnout ve čtvrtek.

Incident se stal v non-stop baru na Masarykově náměstí v Rokycanech. Policisté ho začali vyšetřovat s dvoudenním zpožděním, až když dostali zprávu z nemocnice. „Poté, co jsme z nahrávky bezpečnostní kamery zjistili, že jedním z podezřelých je policista, předali jsme případ kolegům z Inspekce ministra vnitra,“ sdělil rokycanský policejní ředitel Josef Svoboda.

Uzbek neputoval do plzeňské nemocnice rovnou z místa incidentu. Záchranka muže, který se sotva sám držel na nohou a nebyl schopen slova, nejprve převezla na chirurgickou ambulanci v Rokycanech. Službu konající lékař mu ošetřil odřenou bradu a protože z dechu pacienta byl cítit alkohol, rozhodl o převezení na záchytku. Ani tam ale cizinec nedorazil, protože všechna lůžka byla obsazená. Skončil tak na ubytovně, kde později upadl do komatu. Pomoc mu zavolali jeho spolubydlící.

Kariéra stíhaného policisty skončila dřív než pořádně začala. Po sdělení obvinění byl propuštěn do civilu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám