Hlavní obsah

Uvolněné kolo nákladního auta odstartovalo řetězovou srážku sedmi aut

Právo, miv
Hodonín

Tři nehody za sebou zajistily ve čtvrtek kolem poledne neprůjezdnost silnice I/54 u Moravského Písku na Hodonínsku. Při nehodě se zranili čtyři lidé, pro jednu řidičku musel přiletět záchranářský vrtulník.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Série nehod, která začala uvolněným kolem, zastavila provoz na cestě u Moravského Písku na Hodonínsku.

Článek

Sérii nehod odstartovalo uvolněné kolo zadní nápravy tahače, které narazilo do protijedoucího nákladního vozu, a oba účastníci střetu událost řešili na místě sepsáním standardního formuláře o nehodě. Než ale skončili, odehrála se na místě další kolize.

Osobní vůz u místa přibrzdil a vzápětí do něj zezadu nabouralo další auto. Ani v tomto případě nebylo třeba volat policii a záchranáře a aktéři řešili svůj případ stejným způsobem. To už se ale k místu blížilo jiné nákladní auto. Jeho řidič reagoval na situaci a brzdil. Totéž udělal řidič osobního auta jedoucího za ním, ne však už řidička dalšího vozu.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Série nehod, která začala uvolněným kolem, zastavila provoz na cestě u Moravského Písku na Hodonínsku.

Výsledkem byla tři auta v sobě a nejhůře na to doplatila právě posádka posledního vozu. „Při tomto karambolu se zranily čtyři osoby. Řidičku posledního vozidla transportoval do nemocnice vrtulník. Ostatní osoby jsou zraněny lehce,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Celkem se tak do série nehod zapletla tři nákladní a čtyři osobní auta. Výsledkem je zastavení provozu, které by mělo platit až do šestnácté hodiny. Policisté provoz odklánějí na objízdné trasy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám