Hlavní obsah

Uvíznutého psíka zachránili hasiči pomocí štěrbinové kamery

Právo, Petr Marek
Přerov

Neobvyklý, velmi náročný a zároveň úspěšný zásah absolvovali v pátek ráno profesionální hasiči z Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. Pomáhali při vyproštění psa, který uvízl v odtokové trubce pod rodinným domem v Dolním Újezdu. Právo o tom informovala mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje, .

Hasiči zjišťovali situaci speciální kamerkou.

Článek

Po příjezdu na místo hasiči podle ní zjistili, že pes uvízl v odtokové trubce od vody, která vedla asi jeden metr pod domem. Podle jejich prvotních odhadů byl pes asi 15 metrů od vstupu do trubky. Velitel zásahu si proto na místo události vyžádal speciální techniku - štěrbinovou kameru z Olomouce.

Foto: HZS Olomouckého kraje, .

Zásah hasičů byl mimořádně náročný.

„Následně jsme nalezli ještě další možný přístup do trubky ze zadní části domu. Tam jsme psa slyšeli a navázali s ním také vizuální kontakt pomocí zrcátka. V okamžiku, kdy na místo události přijela štěrbinová kamera, zaměřili jsme přesnou vzdálenost a místo, kde se pes nachází. Začali jsme kopat a hledat trubku, ve které zůstal pes uvězněn,“ uvedla mluvčí s tím, že hasiči museli odstranit asi dva metry nánosu, betonu a hlíny.

Foto: HZS Olomouckého kraje, .

Psík uvízl v odtokové trubce

„Poté se nám podařilo rozebrat betonovou trubku, ve které byl pes uvězněn a po asi hodinové náročné práci pejska z nedobrovolného vězení zachránit,“ dodala Hacsiková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám