Hlavní obsah

Uvěřil, že mu žena z Francie odkáže miliony, a nechal se okrást

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký ranec peněz měl dostat mladý muž z Přerova, kterého si po zhlédnutí jeho profilu na sociální síti vybrala neznámá žena ze Slovenska, žijící ve Francii, jako svého „dědice“. Obnosu se nedočkal, naopak o hotovost ještě přišel. Právo o případu informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Žena podle ní oslovila muže prostřednictvím sociální sítě. „Tvrdila mu, že ji upoutal i proto, že nemá žádné děti, vypadá důvěryhodně a mohl by být tím správným člověkem, kterému by dala své peníze, protože je těžce nemocná a umírá,“ uvedla mluvčí s tím, že se jednalo se o nemalou částku. O rovných 380 tisíc eur.

Otec s dcerou obrali přes padesátku lidí o téměř 1,7 milionu korun

Krimi

Mladíka vybídla, ať se jí ozve na email. Ten neváhal a s ženou se, jak chtěla, zkontaktoval. „To byla zásadní chyba. Zprávu měl ignorovat a nereagovat na ni, protože takovou sumu peněz nedá nikdo nikomu zadarmo. A tak se stalo, co se stalo,“ poznamenala Zajícová.

Po odpovědi na daný email byl muž odkázán na jinou emailovou schránku, která patřila údajnému právníkovi ženy. Ten požadoval zaslat 375 eur za zpracování darovací smlouvy, nezbytné k převodu peněz.

Zamilovaná žena z Přerovska uvěřila báchorce údajného amerického vojáka

Krimi

Muž požadované finance poslal na zahraniční účet. Na tučný dar však poté čekal marně. „Peníze nepřišly a poškozený, který se zachoval nerozvážně, navíc přišel o peníze, které dal ze svého za právní úkony. S ohledem na způsobenou škodu případ šetříme jako přestupek proti majetku,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám