Hlavní obsah

Útočník chtěl ženu kyselinou zabít, je přesvědčená policie

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Policie je přesvědčená, že člověk, který v pondělí v Plzni polil 25letou ženu kyselinou, ji tím chtěl zabít. „Případ jsme kvalifikovali jako pokus o vraždu,“ řekla Právu policejní mluvčí Jana Tomková. Po útočníkovi kriminalisté dál pátrají.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Místo činu v plzeňské části Lobzy

Článek

"Ze zjištěných skutečností je zřejmé, že osoba, která na mladou ženu zaútočila, se na svůj čin připravovala a již předem si musela opatřit koncentrovanou kyselinu. O jakou látku jde, nebudeme z důvodu případného maření vyšetřování uvádět," uvedla Tomková.

Stejně tak policie zatím z taktických důvodů konkrétně veřejně nepopíše, co se na místě činu odehrálo, za jakých okolností a jakým způsobem.

„Případu se věnuje speciální tým, za zvlášť závažný zločin hrozí až výjimečný trest. Policisté už vyslechli desítky lidí,“ dodala mluvčí.

Policisté se svědkyní na místě činu Video: Patrik Biskup, Právo

Podle policie mohl útočit člověk v tmavém oblečení, přičemž zatím nemohou s jistotou říci, zda se šlo o muže, nebo ženu. Tato osoba mohla kolem osmé hodiny utíkat z ulice Pod Vrchem kolem dětského hřiště směrem do ulice Revoluční a ulicí dolů kolem zdejší základní školy na Rolnické náměstí.

"Není vyloučeno, že tam nebo v okolí měl pachatel zaparkované vozidlo. Náhodní svědci by si mohli povšimnout osoby v tmavém oblečení, která za rychlé chůze či běhu mohla sundávat vrchní části oblečení, například šálu, čepici, kapuci, rukavice a podobně, případně urychleně nasedat v okolí zmiňovaných ulic do vozidla," dodala Tomková.

Napadená žena stále leží v nemocnici ve vážném stavu. Žíravina se jí dostala do trávicího traktu tím, že v leknutí ji částečně polkla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám