Hlavní obsah

Útočník brutálně zbil ženu na nádraží, vyšetřování pak sledoval zpovzdálí

Beroun

Berounští kriminalisté obvinili 30letého muže z brutálního loupežného přepadení ženy v Srbsku. Útočník se choval velmi chladnokrevně, protože po útoku zpovzdálí sledoval vyšetřování činu a policisté ho následně zadrželi. Hrozí mu až deset let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Loupež se odehrála 16. listopadu večer na nádraží. „Třicetiletý muž zaútočil na čtyřicetiletou ženu, kterou brutálně fyzicky napadl a odcizil jí kabelku s osobními doklady a finanční hotovostí. Jeho útok byl natolik agresivní, že žena utrpěla mnohačetná devastující poranění,“ řekla v úterý mluvčí policie Marcela Pučelíková.

Poškozená se podle ní léčila několik dní v nemocnici a dalších několik týdnů je v pracovní neschopnosti.

Při vyšetřování případu na místě policisté mimo jiné kontrolovali přihlížející občany, když zjistili, že jeden z mužů je celostátně hledaný. Proto ho posléze převezli na služebnu, kde vyšlo najevo, že je pachatelem právě vyšetřované loupeže.

„V minulosti byl již několikrát pravomocně odsouzen za úmyslné spáchání trestných činů. S ohledem na skutečnost, že se na něj vztahovala amnestie, musí orgány činné v trestním řízení na muže pohlížet jako na netrestaného,“ upozornila Pučelíková.

Muž původem z Ostravy byl již obviněn a soudce ho poslal do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám