Hlavní obsah

Utloukli bezdomovce, soud je poslal na osm let do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

V březnu jako sedmnáctiletí utloukli v Žižkových sadech v centru Hradce Králové čtyřiapadesátiletého bezdomovce. Ve čtvrtek se tímto brutálním zločinem zabýval Krajský soud v Hradci Králové, který dva mladíky svým verdiktem poslal na osm let do věznice pro mladistvé.

Foto: Anna Čelouchová

Nemohla se královna Elza začarovat v žabku?

Článek

"Udělali to z nudy, aby se uvolnili, aby uvolnili agresi po popíjení alkoholu," řekla při vynášení rozsudku předsedkyně senátu Anna Bímová. Oba útočníci se k činu během hlavního líčení přiznali. Rozsudek dosud není pravomocný, jeden z mladíků se proti němu odvolal, ostatní účastníci si ponechali lhůtu na odvolání.

Když byl bezdomovec v březnu letošního roku nalezen mrtvý v Žižkových sadech, bylo policistům hned od počátku jasné, že se jedná o násilný trestný čin. Postupné vyšetřování je v jejich doměnce utvrzovalo. Informace o případu nebyly zveřejňovány, neboť policie chtěla nejprve dopadnout pachatele. Mrtvý muž mě velmi vážná poranění hlavy.

Reklama

Výběr článků

Načítám