Hlavní obsah

Usnul v Kroměříži v kontejneru a probudil se v popelářském voze. Ještě že měl mobil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké štěstí provázelo muže, který se s odpadky ocitl až uvnitř popelářského vozu, odkud si vlastním mobilním telefonem přivolal pomoc přes tísňovou linku 158. Vnitřní lis stroje se díky bleskové reakci policistů podařilo vyřadit dříve, než zařízení muži ublížilo.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O události informovala mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová v pondělí odpoledne. „Osmačtyřicetiletý muž si v pátek večer poblíž centra Kroměříže vlezl do kontejneru na papír, aby se ohřál. Uvnitř pak popíjel alkohol a nakonec usnul. Zahrabal se pod papír tak, že ho nebylo vidět. V sobotu ráno obsah kontejneru skončil v popelářském voze i s nocležníkem,“ uvedla Kyšnerová.

Muž měl u sebe naštěstí mobilní telefon. V těsném prostoru se mu podařilo vytáhnout ho z kapsy a zavolal z něj na linku 158.

„Operační důstojník nezaváhal ani vteřinu a neprodleně zkontaktoval vedoucího firmy, který ihned řidiči nařídil přerušit práci, vypnout vnitřní lis a vrátit se do areálu společnosti, kam mezitím dorazili policisté. Ti muže z papírenského odpadu vyhrabali a předali záchranářům,“ řekla Kyšnerová.

Po vysvobození si nešťastník stěžoval na bolest končetiny. Se zraněním byl převezen do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám