Hlavní obsah

Uškrcená žena ležela týden v kůlně

Novinky, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KROMĚŘÍŽ

Takřka celý týden se štamgasti z restaurace v Holešově na Kroměřížsku skrze velká skleněná okna dívali přímo na kůlnu u domku svého kamaráda, aniž by tušili, že tam pod haldou cihel, skelné vaty a tvárnic leží zavražděná mladá žena.

Foto: Břetislav Boháč

Adámkova vila v Raškovicích

Článek

Dívku pocházející z Pravčic na Kroměřížsku uškrtil osmatřicetiletý majitel domku již 21. března a až do minulého čtvrtka její tělo ukrýval zřejmě v naději, že se mu podaří ho nenápadně přemístit. Policisté se mu dostali na stopu, ještě než se tak stalo. Vrah se k činu přiznal a sám jim ukázal, kam mrtvolu schoval. "Kápl božskou, neměl už východisko," konstatoval informovaný policista.

Policie případ zveřejnila až dnes.

Sousedé: takový nevýrazný chlap

"Nechápu, vůbec nechápu, kde se to v něm vzalo. Je to docela nevýrazný chlap, je podobný tomu Retardovi z televize, tak se mu říkalo Carda. Chodil sem do hospody tu a tam na pivo, dokonce i pomáhal, když se něco opravovalo. Ve čtvrtek večer, když se zavíralo, sem přijela spousta policajtů k zadní brance, hrabali v té kůlně a pak havrani odvezli tu mrtvou," svěřil se jeden z hostů hospody.

Dvůr vrahova domku je přímo od stolu zasklené terasy v hospodě jako na dlani. "Teď si vybavuji, že tu byl ještě mezi tím, než se vražda stala a než tu holku našli," vybavil si kamarád.

Muž měl s obětí zřejmě poměr

Nikdo z okolí přitom údajně nevěděl, že se zadržený muž již nějakou dobu se svou příští obětí důvěrně stýká. "Co já slyšel, tak ona prý přišla toho 21. března k němu do domu s tím, že o jejich vztahu řekne jeho manželce. Ta ale nebyla doma. Asi mu ujely nervy, jinak si to nedovedu vysvětlit. Jenže o tom, že se stýkají, věděli její bratři. Tudy asi policie přišla na stopu," přidali se ostatní hosté v hospodě. "Jeho manželka se prý úplně sesypala a do domku nechce. Ani se nedivím. Je to neuvěřitelné," kroutili štamgasti hlavou.

Zadrženého muže vzal soud do vazby. Hrozí mu trest 12 až 15 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám