Hlavní obsah

Úřad rozdal pokuty lidem, kteří popíjeli na zahrádce. Shovívavý nebyl

Uherské Hradiště

Úředníci pokutovali 12 hostů restaurace z Uherského Hradiště, kteří v březnu v době zákazu volného pohybu na zahrádce popíjeli alkohol. Na dotaz Novinek to v úterý řekl mluvčí radnice Jan Pášma. Zákazníci dostali pokutu v horní výši sazby.

Foto: Policie ČR

Porušený zákaz ohledně nouzového stavu v Uherském Hradišti

Článek

Správní orgán, kterým byl městský úřad, dostal oznámeno celkem 13 provinilců. Potrestal jich dvanáct. „Byl vydán příkaz s uložením správního trestu pokuty s výší ležící v horní polovině zákonné sazby, která je max. 20 tisíc korun,“ uvedl Pášma.

Podle něj přestupky spočívaly v porušení zákazu volného pohybu osob a v nerespektování nařízeného omezení volného pohybu na veřejně přístupných místech na nezbytně nutnou dobu a pobývání v místě svého bydliště. Přesnou výši pokuty úřady sdělovat nemohou, protože správní řízení je neveřejné.

Dvacítka lidí v Uherském Hradišti popíjela na zahrádce. Je otevřeno, hlásal nápis

Koronavirus

Ve zbývajícím jednom případě bylo úřadem požádáno ministerstvo vnitra o určení věcné příslušnosti případu, které se zatím nevyjádřilo. Podle informací Novinek by mělo jít o provozovatele restaurace.

Lidi lákal nápis 

Policie odhalila zákazníky na zahrádce restaurace 20. března čili týden po vyhlášení nouzového stavu. „V jejich případě se jednoznačně nejednalo o nezbytnou cestu například do zaměstnání, k lékaři nebo na nákup,“ řekla tehdy policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Provozovatel restaurace, který sice nápoje a potraviny prodával přes okénko, umožnil lidem pobyt ve venkovní zahrádce, kterou provozoval. Před budovu dokonce umístil nápis, že zahrádka je otevřena.

Provozovateli restaurace, který se správního deliktu dopustí coby právnická osoba, může správní orgán uložit sankci až do výše tří milionů korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám