Hlavní obsah

Uprchlý vězeň zřejmě změnil podobu

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Jan Novák, hledaný od minulého úterý, kdy se mu podařilo utéct z krčské nemocnice, si pravděpodobně ostříhal své dlouhé vlasy. Policie se domnívá, že tak stalo poté, co zveřejnila ve čtvrtek jeho aktuální podobu s dlouhými vlasy.

Foto: Policie ČR

Novák si podle policie vlasy oholil.

Článek

„Nové informace k pátrání detektivové prozatím z taktických důvodů neuvolňují. Policisté přijali na tísňové lince 158 asi sto poznatků k pohybu hledaného, žádný z nich se ale zatím nepotvrdil,“ uvedla mluvčí policie Jana Rösslerová.

Zároveň apelovala na občany, aby o pohybu hledaného informovali policii ihned. „Často se totiž stává, že veřejnost volá na tísňovou linku i s denním zpožděním, a takové poznatky pak ztrácejí na významu,“ konstatovala mluvčí.

Dozorce hrál hry 

Novák utekl z okna ve druhém patře nemocnice v úterý večer. Okamžitě ho začaly hledat desítky policistů. Muž si odpykával 7,5letý trest, který dostal v roce 2009 za loupež a ohrožení pod vlivem návykové látky. V září minulého roku byl ale podmíněně propuštěn na svobodu a v březnu zadržen kvůli sérii dalších loupeží.

Foto: Policie ČR

Jak Novinky informovala mluvčí městského soudu Markéta Puci, muž byl minulý týden nepravomocně odsouzen právě za tuto sérii loupežných přepadení, a to na 8,5 roku. Brutální přepadení se odehrála v Praze 4 a kriminalisté po muži několik týdnu pátrali. Chytili ho v Rozvadově, když se vracel z Británie, aby si vyzvedl další peníze. Následně skončil ve vazbě a poté v obnoveném výkonu trestu, jelikož porušil podmínku.

BEZ KOMENTÁŘE: Po uprchlém vězni v Praze pátrají desítky ozbrojencůVideo: Novinky

V souvislosti s útěkem vězně skončili ve funkcích ředitel odboru vězeňské stráže Vězeňské služby Petr Vlk a ředitel pankrácké věznice Pavel Hadrava. Vedle odvolání obou mužů byli mimo službu postaveni i dva členové eskorty. Podle informací deníku Právo jeden z dozorců hrál místo hlídání hry, druhý odešel na záchod. [celá zpráva]

Foto: Novinky, Policie ČR

Uprchlý vězeň Jan Novák

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám