Hlavní obsah

Uprchlý kůň narazil do jedoucího auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Zranění hlavy utrpěl v pátek ráno sedmapadesátiletý řidič automobilu, který se na čtyřproudové silnici spojující Ostravu a Frýdek-Místek srazil s volně pobíhajícím koněm. Náraz jeho octavii značně poškodil. Zvíře srážku nepřežilo.

Foto: Michaela Marková/M. Kolářová

Členky TJ Sokol Vilémovice

Článek

Škodu policisté odhadují na 200 000 korun, informovala dnes ČTK policistka Ilona Branžovská.

Nehoda se stala těsně před 06:00. Zvíře krátce před tím uteklo z ohrady útulku pro týrané a zanedbané koně v Ostravě-Hrabové. "Je to smutné. Jen doufáme, že zraněný řidič bude v pořádku. To je v tuto chvíli pro nás nejdůležitější," řekla ČTK spoluzakladatelka útulku Markéta Fabíková.

Kobyla si pamatovala cestu

Fabíková doplnila, že kobylu teprve ve čtvrtek přivedli z Brušperku na Frýdeckomístecku. Majitel se ji snažil prodat. Neuspěl kvůli alergii, kterou trpí, a tak skončila v útulku.

"Abychom ušetřili za dopravu, přivedli jsme ji pěšky. To asi byla chyba, zapamatovala si cestu. Když se jí dnes ráno podařilo dostat z ohrady, vydala se domů. Cesta bohužel vede přes frekventovanou komunikaci," doplnila Fabíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám