Hlavní obsah

Uprchlice z ústavu před policisty skočila do řeky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohumín

Šestnáctiletou dívku, která byla na útěku z diagnostického ústavu zachraňovali v sobotu odpoledne strážníci v Bohumíně na Karvinsku z rozbouřené řeky Odry. Dívka před městskými policisty do vody sama skočila. Informovala o tom mluvčí bohumínské radnice Lucie Balcarová.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Školačka odpoledne uprchla z bohumínského diagnostického ústavu společně s dalšími chovanci. Většinu z nich policisté krátce po útěku dopadli, chyběla jim pouze šestnáctiletá "notorická útěkářka". Po ní vyhlásili celostátní pátrání a požádali o pomoc strážníky městské policie v Bohumíně. Ti při prohledávání některých městských částí na dívku narazili nedaleko řeky. Děvče se jim pokoušelo utéct a nakonec skočilo do rozbouřené vody.  

"Proud dívku strhl pod hladinu a začala se topit, pak vyplavala na povrch a proud ji nesl asi 20 metrů. Ve snaze se zachránit začala se strážníky komunikovat a poslouchala jejich rady. Těm se podařilo s pomocí asi čtyřmetrové větve dívku vytáhnout na břeh. Krátce nato ji odvezli zpět do diagnostického ústavu," řekla mluvčí.

Dodala, že podobné případy bohumínští strážníci řeší v průměru jedenkrát týdně. "Děti z ústavu utíkají často, ročně to jsou desítky případů."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám