Hlavní obsah

Úplatek pro hejtmana Půtu prý činil 800 tisíc korun

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úplatek pro obviněného libereckého hejtmana a předsedu hnutí STAN Martina Půtu měl podle zjištění Práva činit celkem 800 tisíc korun. Redakci to řekl důvěryhodný zdroj seznámený s vyšetřováním kauzy kolem evropské dotace na rekonstrukci kostela Máří Magdalény v Liberci.

Foto: Liberecký kraj

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta

Článek

Dozorový žalobce Petr Hořín z liberecké pobočky Krajského státního zastupitelství v Ústí nad Labem nechtěl přesnou částku komentovat, pouze uvedl, že šlo řádově o statisíce korun. Nicméně podle policie Půta alespoň část z úplatku údajně stačil převzít.

„Máme za to, že nejméně část peněz byla předána,“ řekl k tomu Právu žalobce Hořín s tím, že Půtu detektivové obvinili z korupce v úterý společně s další osobou, která působí mimo veřejnou správu. Navíc bylo rozšířeno stíhání i několika z původně obviněných sedmi lidí.

Půta v úterý ve Sněmovně jakoukoli vinu odmítl. „Ani v případě projektu rekonstrukce kostela, ani v případě žádného jiného projektu jsem nepřijal žádný úplatek ani žádné jiné zvýhodnění,“ popřel tvrzení policistů a žalobce liberecký hejtman.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám