Hlavní obsah

Umlátil k smrti druha své matky, soud ho poslal na 25 let do vězení

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Na 25 let do vězení poslal ve středu senát Krajského soudu v Táboře 35letého Milana Vencoura za to, že loni v srpnu v Borotíně na Táborsku ubil k smrti druha své matky. Konflikt začal, když muž nechtěl Vencourovi dojít pro další alkohol. Obžalovaný přiznal u soudu jenom několik facek a pak si prý už nic kvůli lékům a alkoholu nepamatuje. Rozsudek zatím nenabyl právní moci.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Milan Vencour před soudním senátem v Táboře.

Článek

Mezi klíčové svědky patřila bývalá Vencourova partnerka, která útok viděla. Podle ní si Vencour celý den posílal muže pro alkohol, ale když měl jít počtvrté pro rum, odmítl.

Obžalovaný ho pak začal bít. „Chytil ho za vlasy a fackoval ho. Pak ho hodil na zem. Kopal ho od pasu nahoru. Taky do hlavy. Na tu mu i šlápnul. Dupnul mu na hrudník. Určitě neměl úmysl ho zabít. Byla to náhoda,“ konstatovala žena. Kromě ní byla v domě i Vencourova matka, ale ta prý kvůli silné opilosti, celý útok prospala.

Ve Vencourův prospěch mluvilo snad pouze to, že oběti, která se přestala hýbat, zavolal sanitku. Muž však musel čelit brutálnímu útoku a měl mnohačetná zranění. Smrtelné bylo poranění mozku, které zřejmě způsobilo dupnutí na hlavu. Kromě toho měl zlomenou většinu žeber a pohmožděné plíce.

Podle znalců je agresivita součástí Vencourovi osobnosti, což dokládá i jeho trestní rejstřík. Už byl souzen za ublížení na zdraví, kuplířství, loupež, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. Podle svědků fyzicky napadal i svou matku a bývalou přítelkyni. Terčem jeho agresivity se stali také lidé žijící v Borotíně. Nikdy ve svém životě nepracoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám