Hlavní obsah

Umírající na infarkt žádal mladíky o záchranku, ti ho nejdřív okradli a pak až oživovali

Právo, pch
Žďár nad Sázavou

Odporné průvodce si pro cestu na onen svět vybral v neděli 18. listopadu starší pán ve Žďáru nad Sázavou. Tomu se totiž udělalo na ulici špatně a požádal dva muže o přivolání záchranky. Ti ji sice zavolali, ale umírajícímu nejdřív ulehčili o obsah tašky. Informoval o tom ve středu policejní mluvčí Martin Dušek.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Peněženku s třemi sty korun a mobilní telefon měl nemocný v igelitce, když v neděli odpoledne na ulici Neumannova přisedl na lavičku ke dvěma neznámým občanům. Poprosil je, aby zavolali záchranku, a zkolaboval.

„Muži si nejdříve mysleli, že pán je opilý a využili jeho bezvědomí k tomu, aby ho okradli. Poté jeden z mužů zavolal na tísňovou linku 155 a oba poškozenému poskytovali první pomoc podle pokynů operátorky tísňové linky až do příjezdu lékaře. Odcizení peněženky a mobilního telefonu policisté ve spolupráci s kriminalisty objasnili na základě prověřování celé věci, kdy zjistili, že výše uvedené věci měl mít poškozený v době úmrtí při sobě,“ uvedl policejní mluvčí.

Peníze muži ve věku 24 a 27 let stačili utratit, ostatní odcizené věci policisté zajistili. Starší z mužů, který již byl za krádeže odsouzen v minulosti, nyní může pobýt ve vězení až tři roky, mladšího by soud mohl potrestat odnětím svobody o rok kratším.

Reklama

Výběr článků

Načítám