Hlavní obsah

Ukradené plastiky smrti na Strakonicku někdo v tichosti vrátil

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paštiky

Policie pátrala od minulého týdne po historicky cenných sochách ukradených z kostela sv. Jana Křtitele v Paštikách na Strakonicku. Dvě žulové plastiky, každá o váze několika desítek kilogramů, nazývané Paštická smrt se o víkendu znovu objevily u vstupu do kostela.

Foto: Policie ČR

Paštická smrt

Článek

Policie pátrala po neznámém zloději a samotných plastikách ve tvaru lidské lebky od čtvrtka, měly zmizet někdy v období od 8. března.

„V noci z 21. na 22. března je někdo odložil ke vstupní bráně kostela, kde je ráno oznamovatel nalezl,” sdělila v pondělí mluvčí policie Jaromíra Nováková.

Hřbitov nabízí odměnu za ukradenou vzácnou sochu pláteníka

Krimi

Škoda vzniklá poškozením 250 let starých plastik činí odhadem 20 000 korun. Pořízení nové Paštické smrti by podle dřívějších informací policie přišlo na čtvrt milionu.

Jak se kriminalisté případem dále zabývají, tedy jestli se například stále pátrá po zloději, policie neupřesnila.

Reklama

Související články

Policie našla sochu ukradenou před 15 lety

Husarský kousek se podařil kriminalistům z Frýdku-Místku, když po 15 letech objevili sochu sv. Anny Samotřetí ukradené z kostela na Rokycansku. Dílo z první...

Výběr článků

Načítám