Hlavní obsah

Údajný útočník na šéfredaktora Respektu má neprůstřelné alibi

Právo, lek
PRAHA

František Čtrnáctý, který podle obžaloby letos v lednu společně s neznámým komplicem zbil šéfredaktora Respektu Tomáše Němečka, má skálopevné alibi. Jeho rodina tvrdí: v době činu byl doma. Němeček byl napaden před svým domem v pražských Kobylisích, když se vracel z nákupu. Dva muži mu dali několik ran pěstí, do obličeje nastříkali slzný plyn a pak ho zkopali.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 3.6.2017 Ministr zemědělství Marian Jurečka navštívil MSK.

Článek

Vše beze slova, rovněž bez pokusu odcizit mu peněženku či cokoliv jiného. [celá zpráva] Němeček dospěl k názoru, že útok souvisí s články o mosteckém gangu vyděračů, které krátce před tím Respekt zveřejnil.

"Myslíme si to proto, že gang, který vypaluje diskotéky a útočí na Mostecku, se snažil získat adresy autorů těch článků. Útok odpovídal časově i způsobem provedení," míní šéfredaktor. On sám prý posloužil jako zástupný cíl, když se gangu nepodařilo sehnat adresy autorů, zatímco jeho byla dostupná v obchodním rejstříku.

Němeček na rekognici z osmi osob označil za jednoho z pachatelů právě Čtrnáctého. I dva sousedi tvrdí, že obžalovaný ono dopoledne útočil. Rodina Čtrnáctého však tuto verzi vylučuje. "Můj syn to na tisíc procent nemohl udělat, protože byl doma," konstatoval jeho otec. Sestra obžalovaného potvrdila totéž. Oba si přesně pamatovali časový harmonogram osudného i předchozího dne. Tedy že František se den před tím vrátil v půl druhé v noci, ráno v půl osmé přišla na návštěvu sousedka apod.

Policie údajně dopadla třikrát soudně trestaného Čtrnáctého poté, když se chlubil svým činem v hospodě. [celá zpráva] Prověřovala verzi, že Čtrnáctý i jeho komplic, kterého se nepodařilo zatím vypátrat, jsou pouze vykonavatelé. Zadavatelem měl být údajně šéf mosteckého gangu. Nakonec však tuto variantu odložila. Hlavní líčení bude pokračovat v prosinci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám