Hlavní obsah

Vychovatelky, které převáděly děti přes blikající přejezd, nespáchaly trestný čin

– Praha

Pražská policie předala do správního řízení případ vychovatelek ze železničního přejezdu v Řeporyjích, které tam na začátku února převáděly děti přes zavřené závory. Podle kriminalistů se nedopustily trestného činu.

Učitelky hazardovaly se životy dětí na železničním přejezduVideo: Mall.tv - Extrémní starosta

 
Článek

„Kriminalisté vyhodnotili veškeré kamerové záznamy a vyslechli svědky. Po konzultaci se stáním zastupitelství pak případ předali správnímu orgánu, který věc bude řešit jako přestupek v dopravě. Nebyly totiž naplněny znaky skutkové podstaty jakéhokoli trestného činu,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský.

Jak to bylo na přejezdu? Vlak prý na děti čekal a mával na ně průvodčí

Krimi

Přestupek bude řešit odbor dopravy pražského magistrátu. Přestupkové řízení je ale ze zákona neveřejné. Pokuty se u přestupků v dopravě pohybují v řádu tisíců korun. Přesná částka specifikována nebyla.

Policie původně případ vyšetřovala jako trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti.

Na červenou, přes spuštěné závory. Vychovatelky hnaly děti ze školky do kolejiště

Krimi

Kamera situaci zaznamenala u vlakové zastávky Praha-Řeporyje. Po výstražných světlech se spustí závory, před nimi se zastaví auta a přejede vlak. Krátce nato dorazí mateřská školka i v doprovodu tří žen, které děti popohánějí přímo pod blikajícími světly přes přejezd. Skupina pak směřuje na peron a pohyb na videu naznačuje, že pospíchala na vlak.

Video zveřejnil na začátku února starosta Řeporyjí Pavel Novotný v pořadu internetové televize Mall.tv Extrémní starosta. „‘Gratulace‘ všem třem neznámým vychovatelkám těch dětí. Jistě, jeden vlak projel, do druhého nastupujete. Tak přesně za tuhle argumentaci si nezasloužíte slitování,“ napsal.

Později se objevily informace, že na učitelky gestikulovala obsluha vlaku, že na ně vlak čeká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám