Hlavní obsah

Učitelka pobodaná žákem se cítí dobře, operace nebyla potřeba

– Rakovník

Učitelka rakovnického gymnázia, kterou v pondělí nožem bodl čtrnáctiletý student, by mohla být do týdne propuštěna z nemocnice. Podle mluvčí Ústřední vojenské nemocnice v Praze-Střešovicích Jitky Zinke se žena cítí dobře. Vyšetřování nechce policie kvůli věku podezřelého komentovat.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Napadená kantorka byla převezena do nemocnice v Praze.

Článek

Jednašedesátiletá učitelka utrpěla při pondělním útoku v kabinetu vážné zranění, vrtulník ji převezl do Ústřední vojenské nemocnice v Praze-Střešovicích. "Žádná operace nebyla potřeba. Nechali jsme si ji u nás na pozorování, abychom mohli sledovat vývoj jejího zdravotního stavu, ale je na tom dobře, je při vědomí, vše se vyvíjí dobře," řekla Zinke. Podle předběžných odhadů by mohla být propuštěna z nemocnice do týdne.

Student gymnázia v Rakovníku bodl učitelku matematiky do zad Video: Jiří Forman, Novinky

"Pokud policie dojde k závěru, že nezletilý skutečně čin spáchal, tak se věc odkládá a výsledný materiál je předán státnímu zástupci. Ten poté dává podnět okresnímu soudu, který následně rozhoduje o trestu. Tím může být výchovná povinnost, výchovné omezení, ochranná výchova nebo ochranné léčení. Protože to není klasický trestný čin, tak nemůže být trestně stíhán," uvedl mluvčí k obecnému postupu vyšetřování v případě nezletilého pachatele.

Incident se odehrál v kabinetě kantorky, která žáky učila matematiku v pondělí krátce po poledni. Motiv studentova činu, zatím není známý.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám