Hlavní obsah

Účetní divadla Bez zábradlí se před soudem otrávila

ČTK, Lenka Kadeřávková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Již potřetí zmařila účetní pražského divadla Bez zábradlí Lenka Borovičková, obžalovaná z pětimiliónového podvodu, začátek hlavního líčení u pražského městského soudu. Dnes volal její manžel, že se otrávila léky, a proto ji sanitka odvezla do nemocnice.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Předseda trestního senátu Pavel Benda jednání odročil na neurčito. Zároveň oznámil, že na padesátiletou Borovičkovou vydá zatykač, protože "existuje důvodná obava, že se bude stíhání vyhýbat". Jakmile policie Borovičkovou zatkne, bude vyslechnuta a soud rozhodne o případném vzetí do vazby.

Odhalili ji náhodou

Borovičková se starala o účetnictví pražského divadla Bez zábradlí i osobní finance herce, ředitele a spolumajitele kulturního stánku Karla Heřmánka. Podle obžaloby žena z účtů během téměř dvou roků postupně odčerpala více než pět miliónů korun. Peníze převáděla buď na své konto nebo na účet manžela. V neposlední řadě se měla obohatit na úkor občanského sdružení Adria, jejímž zmocněncem je rovněž Karel Heřmánek.

Rodina na podvodné jednání své zaměstnankyně přišla víceméně náhodou po více než roce a půl. Žena totiž začala mít vážné zdravotní problémy a musela ji na čas zastupovat jiná účetní, která odhalila nesrovnalosti.

Obžalovaná vinu popírá. Heřmánkovi jí prý pověřili, aby peníze převáděla na svůj účet proto, aby je od ní později přebírali na soukromé účely. Borovičkové hrozí až 12 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám