Hlavní obsah

Učeň přiotrávil spolužáky durmanem

– ŠUMPERK

Policisté podezřívají šestnáctiletého učně ze Šumperska, že v září přiotrávil sebe a své tři spolužáky odvarem z durmanu. Mladíky musela po vypití tekutiny obsahující drogu odvézt rychlá záchranná pomoc do nemocnice.

Foto: Jiří Růzha

Taneční soutěž v České Kamenici - vítězná skupina Lucarino Dance z DNS Čížkovice v kategorii Country tance

Článek

Mluvčí šumperské policie Josef Ostřanský řekl, že policisté mladíka obvinili z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek. Pokud by byl dospělý, mohl by jít do vězení až na deset let. Jako mladistvému mu hrozí pět let odnětí svobody.

Hrozí smrt udušením

Trestného činu se mladík podle mluvčího dopustil na praxi na pile v Rapotíně na Šumpersku. "Donesl tam durman a uvařil z něj odvar, který spolu s ním ochutnalo asi sedm učňů. Obviněný a další tři učni pak museli být převezeni do nemocnice. Jednoho mladíka lékaři propustili po vyšetření, ostatní v nemocnici zůstali několik dní," uvedl Ostřanský.

Policie vydala krátce po otravě mladíků prohlášení, ve kterém upozornila veřejnost na nebezpečí konzumace durmanu. "Obsahuje velice nebezpečný a zákeřně působící atropin. I jeho malé množství může způsobit smrt udušením, neboť paralyzuje nervovou soustavu," varoval Ostřanský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám