Hlavní obsah

Ubytovna, kde uhořeli tři lidé, byla zapálena úmyslně

BRNO

Květnový požár ubytovny v areálu bývalého podniku Zetor v Brně-Líšni, při němž uhořeli tři lidé, někdo založil úmyslně. Potvrdily to rozbory vzorků odebrané na místě požáru, ve kterých byly odhaleny akcelerátory hoření.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Požárem zničená ubytovna.

Článek

Ve čtvrtek to řekl Vladimír Nováček z Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje. Podle stavebního úřadu Brno-Líšeň nebyl objekt určen k bydlení.

Požár byl natolik rozsáhlý, že podle nalezených ostatků nebylo možné mrtvé identifikovat. Policie se proto musela spolehnout na výsledky testů DNA. Zkoumání potvrdilo, že v plamenech za dosud nejasných okolností zemřeli sedmapadesátiletý muž z Olomoucka, pětapadesátiletý muž z Brna a mladý bulharský dělník.

Po požáru zbylo z dvoupatrové budovy jen torzo.foto: Právo/Petr Kozelka

"Přítomnost látek podporující hoření svědčí o úmyslném zapálení. Na místě vzniku požáru totiž nebyl sklad hořlavých kapalin, ani rozvod plynu. Podle výpovědi svědků nesloužilo ani jako kuřácký prostor," řekl Nováček.

Plameny vyšlehly v noci na 26. května. Při požáru vyhořela budova dělnické ubytovny v někdejším Zetoru i sousední budova truhlárny. Z objektu bylo nutné evakuovat 30 lidí. Čtyři dělníci utrpěli zranění. Plameny způsobily škodu přesahující třináct miliónů korun.

Požár ubytovny v Brně

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám