Hlavní obsah

U slepic mi řádí puma, volala žena strážníkům ve Zlíně. Ti našli karakala

Zlín

K nečekanému případu vyjeli v úterý strážníci ve Zlíně. Volala je žena s tím, že ve výběhu pro slepice řádí puma. Když hlídka dorazila na místo, našla tam karakala uprchlého ze sousedství.

Foto: MP Zlín

Kararal zavítal k sousedům na slepice.

Článek

Majitelku slepic v úterý večer volal její soused, který jí oznámil, že její slepice trhá nějaká puma. Žena ihned zavolala na linku 156 a na místo vyrazila odchytová služba i s pracovníkem magistrátu.

„Po příjezdu bylo zjištěno, že ve výběhu slepic skutečně ,úřadovala‘ šelma, ale nejednalo se o pumu, nýbrž o karakala,“ uvedl mluvčí strážníků Pavel Janík.

Střelba v budově hejtmanství ve Zlíně, jedna úřednice je po smrti

Krimi

Šlo o mládě karakala, jež patřilo manželům, kteří v okrajové části Zlína hlídali příbuzným dům. Když si na zahradě chystali večeři, mládě uteklo a ve výběhu usmrtilo pět slepic. Manželé karakala sami odchytili.

Majitelka slepic se s nimi dohodla na úhradě škody, přestupek podle zákona na ochranu zvířat proti týrání však bude řešit správní orgán, protože majitelé nezajistili zvíře proti útěku.

Karakal je kočkovitá šelma původně žijící v Africe a Asii. Má štíhlé tělo s dlouhými končetinami a krátkým ocasem.

Zbarven je béžově, pískově, hnědě, zlatavě či načervenale, na hlavě má černou kresbu. Dosahuje hmotnosti 5 až 22 kg, přičemž samci jsou větší než samice.

Reklama

Výběr článků

Načítám