Hlavní obsah

Záběry medvěda, které zalarmovaly policii u Prahy, byly natočeny jinde

Novinky, jap, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po medvědovi pátrala v pondělí policie na jižním okraji Prahy. Zvíře se údajně mělo pohybovat na silnici u Dolních Břežan. Do akce policie nasadila i vrtulník, později ji ale zrušila s tím, že video, které dostala, bylo natočeno jinde.

Záběry medvěda, které zalarmovaly policii Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Dnes odpoledne jsme přijali oznámení o údajném pohybu medvěda na silnici v Břežanském údolí,“ uvedla středočeská policejní mluvčí Michaela Richterová.

Silnice spojuje pražskou Zbraslav a obec Dolní Břežany v okrese Praha-západ. Podle oznámení z ní mělo zvíře zaběhnout do lesa. „Po zvířeti pátrají policisté s pomocí vrtulníku,“ dodala mluvčí.

Odpoledne ovšem policie pátrání odvolala. Záběry, které dostala a které měly medvěda zachycovat, byly podle informací Novinek natočeny na jiném místě. Po silnici, která byla dočasně uzavřená, tak začala opět jezdit auta.

Policie v Břežanském údolí pátrala po údajně spatřeném medvědoviVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Podle informací Novinek vše mělo začít videem, na němž je medvěd, a tvrzením, že záběry pocházejí právě od Dolních Břežan. Video se mělo dostat na úřad v Černošicích, jehož působnost sahá až do této oblasti, a tam zalarmovali policii.

Policisté přivolali na místo i odborníka na lov šelem, když ale projeli celé údolí, došli k tomu, že záběry nepocházejí odtud.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Policie vyjela k případu spatřeného medvěda.

Reklama

Výběr článků

Načítám