Hlavní obsah

U požáru v Boskovicích pomáhal policejní odstřelovač. Trefoval tlakovou láhev

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boskovice

Poprvé v ostré akci spolupracovali v úterý odpoledne jihomoravští hasiči s policejním odstřelovačem. Jeho přesné oko bylo potřeba při hašení požáru přístavku rodinného domu v Boskovicích. V plamenech tam totiž byla i tlaková láhev s neznámým obsahem, kterou odstřelovač prostřelil, aby se tak předešlo explozi.

Foto: HZS Jihomoravského kraje , .

U požáru domu v Boskovicích zasahoval i policejní odstřelovač.

Článek

U rodinného domu hořel přístavek o rozměrech přibližně tři na sedm metrů. Kromě toho, že plameny ohrožovaly samotný dům, hasiči se obávali tlakové láhve v přístavku.

„Vzhledem k vzniklé situaci požádal velitel zásahu operační středisko o spolupráci s policií. Na místo dorazil policejní odstřelovač. Jeho úkolem bylo prostřelit tlakovou láhev, bezpečně tak snížit narůstající přetlak a zabránit nekontrolované explozi. Tento postup již jihomoravští hasiči a policisté nacvičovali během výcviků. U skutečného zásahu byl však použit poprvé a bez komplikací,“ pochvaloval si spolupráci mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Plameny se podařilo zcela uhasit po třech hodinách. Hasiči svým zásahem uchránili majetek za 1,5 milionu, škodu vyčíslili na sto tisíc. Příčinou vzniku požáru bylo nevhodné vyhození žhavého popela.

Hasiči si zavolali na pomoc policejní odstřelovače. Zlikvidovali tlakovou lahev

Krimi

BEZ KOMENTÁŘE: Odstřelovači prostříleli tlakovou lahev (archivní video).Video: HZS Středočeského kraje

Reklama

Výběr článků

Načítám