Hlavní obsah

U Obrataně se ráno srazil vlak s autem

– Obrataň (Pelhřimovsko)

Na železničním přejezdu u Obrataně na Pelhřimovsku se ve středu před pátou hodinou ranní srazil osobní vlak s automobilem. Ve vlaku cestovalo pět lidí, podle prvotních informací policejní mluvčí z Vysočiny Dany Čírtkové nejsou zraněni. V osobním vozidle zůstal zaklíněný řidič, který cestoval sám.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Nehoda auta s vlakem (ilustrační foto)

Článek

Silnice I/19 mezi Jihlavou a Táborem je v místě nehody uzavřena. Zastaven je i provoz vlaků, mezi Obrataní a Pořínem budou cestující vozit autobusy. Vyplývá to z dopravních informací na policejním webu a webu Českých drah.

Policisté přijali informaci o nehodě deset minut před pátou hodinou. Devětatřicetiletý řidič automobilu Ford Mondeo jel ve směru od Pelhřimova na Tábor a na železniční přejezd vjel, když svítila červená výstražná světla.

Jeho vůz narazil do zadní části vlaku jedoucího na Tábor. Zraněného řidiče zdravotnická záchranná služba transportovala do nemocnice v Českých Budějovicích. Policisté dopravní nehodu v místě nadále vyšetřují. Na místě je i Drážní inspekce, řekl její mluvčí Martin Drápal.

Provoz v blízkosti nehody komplikuje další nehoda, která se stala v 6:20. Řidič nákladního vozidla se snažil na silnici otočit a sjel s vozidlem zadními koly do příkopu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám