Hlavní obsah

U novostavby na Trutnovsku se sesunul svah, lidé museli z domu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Deště umocněné silným větrem způsobily v Rudníku na Trutnovsku sesuv půdy. Masa zeminy se sesunula v blízkosti novostavby rodinného domu, jehož obyvatele museli hasiči evakuovat.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Sesunutý svah v Rudníku

Článek

„Statik na místě vyhodnotil, že je potřeba svah stabilizovat, toto opatření zajistí místní firma,“ uvedli hasiči.

Třetí povodňový stupeň platí od rána ve Vestřevu na Trutnovsku, kde hladina Labe s obvyklou výškou 37 centimetrů a průtokem 5,5 kubíků za sekundu dopoledne stoupla na dva metry s více než stokubíkovým průtokem.

Krátce před polednem hladina Labe klesla na 175 centimetrů. Ohrožení platí v Meziměstí na Náchodsku, kde před polednem spadla Stěnava z třetího stupně povodňové aktivity na druhý. Metuje v Maršově nad Metují setrvává na druhém povodňovém stupni.

Metr vody na silnici

Voda zaplavila silnici mezi Dolní Branou a Vrchlabím. Policie musela zaplavený silniční úsek, kde výška hladiny dosahuje jednoho metru, uzavřít.

„Na silnici č. 295/3, kterou řidiči využívají jako sojku z Dolní Branné do Vrchlabí a přilehlé automobilky, se na úseku dlouhém okolo jednoho kilometru nachází přibližně 1 metr vody a silnice je v tuto chvíli zcela neprůjezdná. Řidiči jsou na situaci upozorňováni dopravním značením a dopravu usměrňují policisté,“ informovala policejní mluvčí Eva Prachařová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám