Hlavní obsah

U Mohelnice na Šumpersku se srazila dvě auta, jeden mrtvý

Srážka dvou osobních aut u Mohelnice na Šumpersku si v sobotu odpoledne vyžádala život řidiče jednoho z nich. Řidička druhého vozu skončila i se spolujezdcem se zraněním v nemocnici, sdělil policejní mluvčí Libor Hejtman. Příčiny a okolnosti tragické nehody nyní zjišťuje policie.

Foto: ČR Policie, ČTK

Srážka dvou osobních aut u Mohelnice na Šumpersku si vyžádala život řidiče jednoho z nich.

Článek

Nehoda se stala okolo 13:00 na silnici I/44. „Podle dosavadního šetření jelo vozidlo Škoda Fabia od obce Libivá směrem na Mohelnici a z dosud nezjištěných příčin přejelo do protisměru, kde čelně narazilo do protijedoucího vozidla Opel Astra. I přes rychle poskytnutou první pomoc šedesátiletý řidič vozidla Škoda na místě zemřel,“ uvedl Hejtman.

Řidič byl podle něj cizinec, který v autě cestoval sám. „Řidička vozidla Opel byla se svým spolujezdcem přepravena s lehčím zraněním do Fakultní nemocnice v Olomouci. Policisté odhadli škodu na 280 tisíc korun,“ uvedl mluvčí.

Podle dostupných údajů je řidič první obětí letošních dopravních nehod v Olomouckém kraji. Loni na silnicích v regionu podle policejních statistik zahynulo 41 lidí, o rok dříve jich bylo 23.

Reklama

Výběr článků

Načítám