Hlavní obsah

U Chebu hořelo obilí na poli

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deset hasičských jednotek se třinácti cisternami hasilo v pátek odpoledne obilné pole u Třebeně na Chebsku, které chytlo pravděpodobně kvůli technické závadě na kombajnu. Vrtulník museli hasiči použít při likvidaci požáru hrabanky u Šindelové na Sokolovsku.

Foto: HZS KK

Hasiči při zásahu na hořícím poli u Třebeně na Chebsku.

Článek

„Oheň se rychle šířil a zasáhl jak část sklizeného pole, tak i vzrostlé obilí,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal. „Velitel zásahu v první fázi požadoval i povolání vrtulníku pro letecké hašení, nakonec požár zvládli lokalizovat hasiči i bez této pomoci,“ pokračoval mluvčí hasičů, kteří dostali požár pod kontrolu jednu hodinu po nahlášení.

„Majitel odhadl škodu způsobenou ohněm na 200 tisíc korun,“ dodal Kasal.

Foto: HZS KK

Hasiči při zásahu na hořícím poli u Třebeně na Chebsku

Oheň i na Sokolovsku

Po dvou dnech zvládli hasiči v pátek odpoledne zlikvidovat požár lesní hrabanky u Šindelové na Sokolovsku. „Oheň zasáhl poměrně malou plochu, přibližně padesát metrů čtverečních. Požár ale vypukl ve velmi nepřístupném terénu, kam hasiči nemohli zajet ani s terénními čtyřkolkami,“ vysvětloval Kasal, podle které suché až vyprahlé podloží stromů umožňovalo pomalé šíření požáru.

Foto: HZS KK

Hasiči při zásahu na hořícím poli u Třebeně na Chebsku

Hasiči proto museli dostat na kopec vodu s použitím hadic a důkladně prolít všechna místa požáru. „Museli překonat 120 výškových metrů převýšení a natáhnout přes 600 metrů hadic. Aby zajistili dostatečný tlak vody pro účinné hašení, museli na hadicovém vedení na dvou místech ve stráni umístit přenosná požární čerpadla a zvyšovat tak tlak vody,“ uvedl mluvčí hasičů s tím, že požární vodu čerpali hasiči v rybníku v Přebuzi, kde zřídili čerpací stanoviště.

„Požár jsme zlikvidovali v pátek po poledni, celý prostor důkladně zkontrolovali termokamerou. Škoda je odhadnuta na 10 tisíc korun, příčina je v šetření,“ uzavřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám