Hlavní obsah

Týraný Dominik a jeho sestra budou už na Vánoce v nové rodině

Brno

Devítiletý Dominik z Brna, kterého rodiče dlouhodobě psychicky a fyzicky týrali, by se ještě do Vánoc měl dočkat nové pěstounské rodiny. Náhradní rodiče chlapce přijmou i s jeho sestrou, v těchto dnech se s nimi seznamují. Uvedla to Česká televize. Děti jsou od března v kroměřížském Klokánku.

Foto: Novinky

Děti z Klokánku už svá přání k Vánocům namalovaly. Nyní čekají, zda jim je někdo vyplní.

Článek

Otec byl za týrání Dominika odsouzen k 6,5 roku vězení, matka dostala šest let. Soud potrestal i bývalou sociální pracovnici, která měla rodinu na starost, za nečinnost.

Dominik ve své původní rodině nedostával řádnou stravu, byl dlouhodobě bit i jinak fyzicky týrán. V době odhalení případu, kdy musel být umístěn do nemocnice, vážil 13,5 kilogramu, tedy asi jako dvouleté dítě.

Chlapec byl dlouhodobě bit rukou, řemenem a vařečkou. Asi nejbrutálnější způsob trestu byl, když mu oba rodiče dávali do bot připínáčky hrotem vzhůru. Chlapec musel chodit po špičkách nebo se plazit po kolenou. Pokud došlápl v botách na celou plochu nohy, vznikala mu zranění.

Syna začali doma týrat v roce 2004. Proto byl už tehdy rodičům i se sestrou odebrán. O rok později je ale získali zpět.

Na rodinu měla dohlížet sociální pracovnice Lea Petříčková. Ve prospěch dítěte prý mohla zasáhnout už v roce 2008, ale neučinila tak. Brněnský městský soud ji za to, že v případě Dominika nekonala, potrestal takzvaným trestním příkazem. Petříčková se hají tím, že týrání nezaznamenala, a cítí se proto nevinná.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám