Hlavní obsah

Tygr na Pardubicku ukousl ženě ruku. Policie případ odložila bez obvinění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Policie odložila vyšetřování prosincového případu, kdy tygr na Pardubicku ukousl ruku ženě, která ho chtěla pohladit. Na dotaz Novinek to bez dalších podrobností řekla mluvčí policie Dita Holečková.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Případ byl odložen usnesením, ve věci nešlo o podezření z trestného činu,“ uvedla Holečková.

Na dotaz, zda bylo zabezpečení tygra v pořádku a zda bude případ řešit alespoň nějaký správní orgán, odpověděla mluvčí citací ze zákona. Vyplynulo z ní, že případ by mohl být odevzdán k vyřízení jako přestupek.

Žena na Pardubicku si chtěla pohladit tygra, šelma jí ukousla ruku

Krimi

Událost se stala 14. prosince v obci Chvojenec v areálu, jehož majitel chová šelmy a kde měla rodina zraněné ženy ustájené koně, o které se docházela starat.

Podle tehdejších informací procházela 66letá žena okolo zamřížovaného výběhu s tygrem a chtěla zvíře pohladit. Ačkoliv byla v minulosti opakovaně upozorňována, aby to nedělala, strčila ruku mezi mříže. Zvíře poté na ženu zaútočilo. U klece se žena nacházela se svou neteří, bez přítomnosti chovatele.

Tygr na Mělnicku potrhal v zooparku opilého pracovníka

Krimi

Mluvčí záchranky Aleš Malý v prosinci uvedl, že žena utrpěla závažné poranění horní poloviny těla. Podle informací Novinek z místa události jí zvíře ukouslo ruku po předloktí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám