Hlavní obsah

Turista uvízl po desetimetrovém pádu na skále

ZLÍN

Ve výšce dvaceti metrů na zemí zůstal uvězněn turista, který v sobotu odpoledne spadl z jednoho vrcholku v Pulčinských skalách na Vsetínsku. Sedmadvacetiletý muž z Frenštátu pod Radhoštěm dopadl po asi desetimetrovém pádu do skalní rozsedliny, odkud ho těžce zraněného museli vyprostit speciálně vycvičení hasiči.

Foto: Barbora Klečková

Na programu dne otevřených dveří MŠ,ZŠ a SŠ Slezské diakonie Krnov jsou i ukázky arteterapie, muzikoterapie a jiné způsoby netradiční výuky.

Článek

Mladý muž byl podle informací mluvčího zlínských hasičů Ivo Mitáčka na túře s několika svými přáteli. Upřesnil tak původní informaci, že zraněným je horolezec. Bezmocní kamarádi přivolali pomoc po 16. hodině.

"Jako první dorazila jednotka hasičů z Valašských Klobouk, za nimi přijeli specialisté - lezci z Valašského Meziříčí. Postupně zraněného pomocí lan a nosítka snesli dolů a předali ho do péče zdravotníkům vsetínské záchranné služby," sdělil Mitáček.

Do nemocnice ho přepravil vrtulník

Záchranná akce hasičů trvala asi půl hodiny. "Terén byl velmi těžký, protože skála je kolmá. Sami hasiči si museli dávat velký pozor," podotkl Mitáček.

Přítomný lékař muže následně asi hodinu připravoval na převoz do nemocnice. Podle něj utrpěl vážná zranění na hlavě a krku. K hospitalizaci jej pak dopravil vrtulník.

Reklama

Výběr článků

Načítám