Hlavní obsah

Trojice vytunelovala americkou firmu, 70 miliónů padlo na život v luxusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Královéhradecká policie v pondělí zatkla dvě ženy a muže podezřelé z vytunelování více než 70 miliónů korun z pražské firmy vlastněné společností z USA. Podezřelí měli firmu, jejíž výrobní areál leží na Hradecku, zlikvidovat. Peníze, které čerpali téměř pět let, používali na život v luxusu.

Foto: Policie ČR

Za peníze si trojice pořádně užívala.

Článek

Policie všechny tři obvinila ze zpronevěry, podvodu a porušení povinnosti při správě cizího majetku. V případě odsouzení jim hrozí až deset let vězení. Státní zástupce pro všechny tři obviněné navrhl uvalení vazby.

Dvě jednačtyřicetileté ženy jako jednatelky firmy společně s devětatřicetiletým mužem podle policie od roku 2009 zkreslovali účetnictví a ze společnosti neoprávněně vybírali peníze.

Foto: Policie ČR

Za peníze si trojice pořádně užívala

"Svoji činnost zakrývali prostřednictvím obchodů a vytvářením závazků se slovenskou firmou ovládanou obviněným mužem," informoval mluvčí hradecké krajské policie Jan Čížkovský.

Byty a luxusní auta  

Za zpronevěřené peníze si obvinění podle detektivů pořídili několik luxusních aut, kupovali nemovitosti a další věci, jezdili na dovolené. Část nezákonně nabytého majetku policie u obviněných zajistila.

Foto: Policie ČR

Za peníze si trojice pořádně užívala

Trestní oznámení na podezřelé jednání jednatelek pražské firmy podal její americký vlastník v závěru loňského roku. Obviněného muže policie v minulosti vyšetřovala pro jinou majetkovou trestnou činnost.

"Celých 12 let po něm bylo pátráno. Muži se dařilo skrývat až do doby promlčení této trestné činnosti. Teprve poté se opět objevil na scéně. Ačkoliv obýval společně s jednou ze spoluobviněných žen byt v Hradci Králové, trvalý pobyt měl hlášen na magistrátu města," uvedl mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám