Hlavní obsah

Třicátník z Přerovska se zamiloval do Rusky a posílal jí peníze. Když chtěla přijet, byla prý zadržena

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Muži i ženy občas po seznámení se na internetu zahoří láskou, ztratí hlavu, podlehnou svodům a nechají se balamutit, posílají svému protějšku peníze, aby později poznali, že se stali obětí podvodu. Příkladem je třicátník z Přerovska.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Rádoby přítelkyně z východní země jej připravila o bezmála 53 tisíc korun,“ řekla Právu policejní mluvčí Miluše Zajícová. Žena, která podle informací Práva muži tvrdila, že žije v Rusku, mu slíbila, že za ním přijede do Česka.

Žena z Olomoucka chtěla prodat pleny přes inzerát. Přišla o desítky tisíc

Krimi

„Kontakt s ní muž navázal koncem loňského září na internetové seznamce a od té doby byli spolu ve spojení. Aby se lépe poznali, měla žena z východu přijet do naší republiky, ale byl v tom háček, protože neměla peníze na cestu,“ uvedla mluvčí.

Svoji pravou identitu podle ní žena potvrdila nápadníkovi zasláním ofocené kopie cestovního pasu. Ten byl ale, jak se později ukázalo, falešný. V druhé polovině listopadu zaslal muž své vyvolené na cestu 500 eur (13 tisíc korun), které jí měly být vyplaceny v hotovosti a začátkem prosince dalších 1 450 eur (asi 38 tisíc korun).

Muž na Frýdecko-Místecku objednal mazdu z ciziny, po platbě se prodejce odmlčel

Krimi

„Nicméně, jak už to v těchto případech bývá, přišly problémy s vycestováním, protože „údajnou nevěstu“ zadržela ruská policie. Věc prý vzal do svých rukou její právník, který požadoval další finance za propuštění ženy, těch se ale nedočkal, protože poškozený muž se obrátil s žádostí o pomoc na policii,“ doplnila Zajícová.

Policisté podle ní případ šetří pro podezření ze spáchání trestných činů podvodu a padělání a pozměnění veřejné listiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám