Hlavní obsah

Tři opařené děti během několika dnů. Nenechávejte je bez dozoru, apelují záchranáři

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Hned u třech případů dětí, které se opařily horkou tekutinou, zasahovali v posledních dnech záchranáři v Moravskoslezském kraji. Ve všech případech šlo o velmi malé děti. Lékaři proto znovu apelují na rodiče, aby nenechávali malé děti bez dozoru.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

První případ se odehrál na Bruntálsku, kde se devítiměsíční dívenka opařila horkou kávou, kterou si převrhla na hrudník. Na místo byli přivoláni záchranáři, kteří rozhodli o převozu dítěte na popáleninové centrum ostravské fakultní nemocnice.

Batole se na Mladoboleslavsku opařilo čajem, letěl pro ně vrtulník

Krimi

„Druhým pacientem byla v pátek 13. března sedmiletá dívka v Havířově, která se opařila horkým čajem. Zasahující lékařka zjistila postižení břicha a dolní končetiny. V neděli pak došlo k opaření horkou tekutinou také u chlapce ve věku jednoho a půl roku na Frýdecko-Místecku. Zasažena byla oblast hrudníku a horní končetiny,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Také další dvě děti skončily v ostravské fakultní nemocnici. „Záchranáři připomínají potřebu zajistit bezpečnost malých dětí v domácnosti. Obvykle totiž stačí jen krátká chvíle nepozornosti dospělého a může dojít k velmi bolestivému úrazu. Stále platí jednoduchá zásada – veškeré potencionálně nebezpečné předměty mají být umístěny mimo dosah malých dětí,“ dodal Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám