Hlavní obsah

Tři nezletilí násilníci brutálně napadli školáky v Olomouci kvůli sporu o míč

Právo, Miroslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Tři nezletilí násilníci napadli ve čtvrtek v podvečer v parčíku na ulici Černá cesta v Olomouci dva školáky. Chlapci skončili po brutálním útoku v nemocnici. Důvodem napadení, kterého se měly podle informací Práva dopustit romské děti, byl patrně spor o míč.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Přijali jsme oznámení o fyzickém napadení osob na Černé cestě v Olomouci. Vzhledem k věku poškozených a útočníků však nebudeme tento případ dále komentovat, ani poskytovat jakékoli informace,“ řekla Právu v pátek olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Trojice útočníků podle dostupných informací nejprve napadla třináctiletého Radka, který se vracel z tréninku ragby. Když se ho zastal jeho stejně starý kamarád Jirka, měli se výrostci pustit i do něj. Potyčka měla vzniknout kvůli sporu o balón.

Jeden z chlapců byl převezen do Vojenské nemocnice v Olomouci s tržnou ranou na ústech, zlomeným zubem a pohmožděninami, druhý pak do Fakultní nemocnice v Olomouci. „Utrpěl pouze pohmožděniny, přesto zůstane do soboty hospitalizovaný na pozorování na dětské klinice,“ uvedl mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Egon Havrlant.

V Olomouci se po incidentu vyrojila řada fám. Jedna z nich například tvrdí, že chlapce napadli dospělí Romové, začaly také kolovat řeči o tom, že je třeba po útoku zformovat domobranu.

„Zbytečně to přilévá olej do ohně. Vyšetřování je zatím v počátku a nakonec se může ukázat, že šlo o obyčejnou rvačku mezi dětmi na sídlišti, byť s nepříjemnými následky. Brutalita však obecně vzrůstá a ani dětem se tento trend nevyhýbá,“ řekl Právu kriminalista, který si nepřál být jmenován.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám