Hlavní obsah

Tři mladíci obviněni z vraždy sedmnáctileté

Právo, Novinky, Monika Doulíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEPLICE

Tři mladíky ve věku od 18 do 20 let obvinili v neděli odpoledne tepličtí policisté z vraždy teprve sedmnáctileté dívky. Tu nalezl týž den ráno náhodný kolemjdoucí mezi garážemi v Železniční ulici v Bílině.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 2.2.2018 Výstava v galerii Výtvarného centra Chagall, Česká krajina. Josef Ullmann : Kamenolom, Jan Trampota: Česká krajina

Článek

Dívka bydlela s rodiči v klidné čtvrti s rodinnými domky. S jedním z mladíků se měla v listopadu rozejít a on to prý těžce nesl. Podle místních byli všichni zadržení "velice slušní hoši". Brutální čin nikdo nechápe. Jestli se jednalo o vraždu ze žárlivosti, nechce policie říci.

"Během pondělka budou probíhat další výslechy a policie podá státnímu zástupci podnět k návrhu na uvalení vyšetřovací vazby. O vazbě se bude rozhodovat ve středu. Do středečního odpoledne nebude policie podávat k případu žádné doplňující informace," dodala Hrubešová.

Podle neověřených informací Práva našel mrtvou dívku její dědeček. Mladíci měli údajně jít v noci z místního maturitního plesu a posilněni alkoholem vylákat dívku ven z rodinného domku. Měli jí zavolat mobilem a když vyšla, praštit ji přes hlavu a odtáhnout zhruba sto metrů ke garážím. Tam ji prý měli ubodat a podříznout hrdlo.

Byla jen v pyžamu

Podle zdroje, který je s vyšetřováním obeznámen, měla na sobě mrtvá dívka opravdu jen noční úbor. Od domu ke garážím jsou vidět krvavé stopy. Podle místních to byla velice slušná dívka, která ráda zpívala a studovala v Praze. Údajně byla jedináček.

"Je to opravdu neštěstí. Nic podobného za poslední léta v Bílině nepamatujeme. Nejsmutnější na tom je, že mladí lidé ze slušných rodin řeší problémy takovýmto způsobem. Zaráží mě dnešní bezcitnost. Je mi z toho ouvej. Nechápu, jak je něco takového může vůbec napadnout," řekl Právu starosta Bíliny Josef Horáček (nez.).

Podle neověřených informací Práva byl jeden z mladíků synem úřednice bílinského magistrátu. "K tomu se nechci vyjadřovat, policie ani nás podrobněji neinformovala vzhledem k probíhajícímu vyšetřování," dodal starosta. Podle dalšího zdroje, který nechtěl být jmenován, přišel jeden z mladíků po činu domů jako by nic a ani jeho matka na něm nic zvláštního nepoznala. Až ráno si pro něho přijela policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám