Hlavní obsah

Tři lidé se popálili při požáru domu na Frýdecko-Místecku

Právo, plk

Tři lidé, z toho dvě děti, se vážně popálili při sobotním požáru rodinného domu v Lískovci na Frýdecko-Místecku. Záchranáři na místě ošetřili dohromady pět osob, plameny napáchaly škodu za zhruba 100 tisíc korun. Příčinu vzniku požáru šetří hasiči i policisté.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V domku začalo hořet krátce před 19. hodinou. „Hasiči požár v jedné z místností domu zlikvidovali vodním proudem nataženým přes okno do budovy. Následně objekt odvětrali přetlakovým ventilátorem,“ popsal zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Podle informací záchranářů došlo k požáru pravděpodobně při zatápění. Při požáru byl nejvážněji postižen devítiletý chlapec, který utrpěl vícečetné vážné popáleniny druhého a třetího stupně.

„Musel být zaintubován a převeden na přístrojem řízenou ventilaci. Čtyřletá dívka byla ošetřena rovněž s popáleninami na více částech těla, byla při vědomí a se záchranáři komunikovala,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že vážné popáleniny hlavy, hrudníku a horní končetiny utrpěla i třicetiletá žena.

„Všichni tři pacienti byli po ošetření transportováni do popáleninového centra Fakultní nemocnice Ostrava,“ dodal.

Dalšími dvěma, které záchranáři ošetřili, byli muži ve věku 34 a 69 let. Ti se při požáru nadýchali zplodin hoření, jejich stav nebyl závažný. Po prvotním ošetření je záchranáři převezli na interní ambulanci frýdeckomístecké nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám