Hlavní obsah

Tři kanoisté zachráněni, po čtvrtém se pátrá

BRUNTÁL, ROŽMBERK

Vodáci zažili na řekách v ČR krušnou sobotu. Hasiči na Bruntálsku v sobotu odpoledne zachraňovali jednatřicetiletého muže a stejně starou ženu z Čech, kteří se s kajakem převrátili na splavu řeky Opavy v Karlovicích-Zadní Vsi. Odpoledne se navíc u Rožmberku převrátila jiná kanoe a z dvojice se zachránil jen jeden, po druhém hasiči zatím neúspěšně pátrají.

Článek

Muže z vodácké nehody na Bruntálsku převezla záchranka do místní nemocnice. Ženu dopravil vrtulník do Ostravy, řekli hasiči a zástupci nemocnic.

Oba kajakáře vytáhli z vody jejich kolegové, kteří také přivolali na pomoc hasiče. Žena podle informací ztratila vědomí a vodákům se podařilo ji oživit ještě před příjezdem záchranářů. Nyní leží ve velmi vážném stavu na anesteziologicko-resuscitačním oddělení Vítkovické nemocnice. "Je napojená na dýchací přístroj. Její stav je velmi vážný, byly poškozeny životně důležité orgány," řekla tamní lékařka.

Její partner z nehody vyvázl mnohem lépe. Podle mluvčí nemocnice v Bruntále Simony Součkové je jeho stav stabilizovaný. Muž zůstane na interním oddělení na pozorování.

U nehody zasahovalo šest dobrovolných hasičů z Vrbna pod Pradědem, kteří dorazili ke splavu jako první. O něco později přijeli dva profesionální hasiči z Bruntálu a sanita záchranné služby. Hasiči už jen vytahovali vodákům věci z vody.

U Rožmberku jeden pohřešovaný

Dva vodáci v sobotu spadli do vody i v jižních Čechách. Při sjíždění řeky v Rožmberku nad Vltavou na Českokrumlovsku se na jezu převrátili v kanoi. Jednoho muže se podařilo zachránit, po druhém policisti a hasiči pátrají. U zachráněného vodáka bylo zjištěno, že je silně opilý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám