Hlavní obsah

Tři auta bourala u Nažidel kvůli rozsypanému dřevu, jeden mrtvý

Právo, ČTK, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Při nehodě tři osobních automobilů zemřel ve středu odpoledne u Nažidel na Českokrumlovsku na mezinárodní silnici E55 jeden člověk a dalšího museli záchranáři přepravit do nemocnice se zraněním. Právo o tom informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Nehoda se stala po 13. hodině odpoledne, když jedno z aut táhlo vozík se dřevem, a to se rozsypalo na silnici. Při následné havárii jedna osoba zemřela a další byla zraněná,“ konstatovala Matějů.

„Při nehodě utrpěl sedmapadesátiletý muž těžká mnohačetná poranění, kterým podlehl ještě před příjezdem záchranářů. Sedmapadesátiletá spolujezdkyně utrpěla těžká poranění hrudníku, pánve a dolních končetin. Po ošetření a stabilizaci stavu ji záchranáři převezli na traumacentrum českobudějovické nemocnice,” sdělila mluvčí záchranářů Petra Kafková.

Podle mluvčího policie Milana Bajcury je silnice první třídy zcela uzavřená, na výpadovce do Rakouska se tvoří zhruba pětikilometrové kolony.

70 metrů od obávaného místa

Nažidla jsou obávaným místem pro řidiče, 8. března 2003 se tam převrátil patrový autobus. Po pádu z asi sedmimetrového srázu na místě tehdy zemřelo 17 lidí, dva po převozu do nemocnice a poslední oběť zemřela na následky zranění v roce 2006.

Dnešní nehoda se stala asi 70 metrů od tohoto místa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám