Hlavní obsah

Tři a půl roku vězení pro policistu za postřelení soka v lásce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Plzeňský krajský soud poslal v pátek na 3,5 roku do vězení bývalého policistu Pavla Štemberu za to, že ze žárlivosti postřelil svého kamaráda. Štembera byl původně obžalován z pokusu o vraždu, nakonec ho ale uznali vinným z ublížení na zdraví.

Foto: Helena Šebestová

Herci ze seriálu "Ohnivý kuře" pomáhají s charitativním prodejem

Článek

Rozsudek zatím není pravomocný, protože se státní zástupce odvolal. Případ tak bude řešit Vrchní soud v Praze.

Žalobce vinil třicetiletého Štemberu z toho, že 8. února střelil v opilosti revolverem do krku o čtyři roky mladšího Víta Vavrocha. Podezíral ho totiž, že udržuje s jeho manželkou milenecký vztah. Vavrocha poté museli lékaři operovat a strávil 11 týdnů v pracovní neschopnosti.

Štembera si všiml, že jeho manželka tráví hodně času s Vavrochem. Přečetl si i několik SMS zpráv na jejím telefonu, v nichž ji Vavroch oslovoval "zlato".

Žárlivost posílil alkoholem

V osudný den se posílil alkoholem a vypravil se za Vavrochem. Vzal si s sebou revolver, ulomenou nohu od židle a boxer. Do Vavrocha strkal nejprve nohou od židle a vyhrožoval mu. Poté vystřelil do vzduchu a krátce na to přiložil zbraň k jeho hrudníku. V té chvíli vyšla rána. Štembera u soudu tvrdil, že revolver vystřelil nešťastnou náhodou.

"Nechtěl jsem Vítka postřelit ani zastřelit. Chtěl jsem jen, aby nechal mou ženu na pokoji," uvedl. Soud mu uvěřil. "Pravdou je, že Vavrochovi nevyhrožoval smrtí, jen ho chtěl zastrašit. To potvrdil i sám Vavroch, který uvedl, že ho Štembera zřejmě zastřelit nechtěl. Soud proto čin překvalifikoval na ublížení na zdraví," zdůvodnil předseda senátu Přemysl Špicar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám