Hlavní obsah

Trhovci z Chebu zase zaútočili na celníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHEB

O víkendu napadli trhovci další dva celníky, kteří kontrolovali tržnice na Chebsku. Jeden z nich je v pracovní neschopnosti. V pondělí o tom informovala mluvčí plzeňské celní správy Jitka Blahutová.

Foto: Policie ČR
Článek

Sedmadvacetiletý cizinec srazil v neděli k zemi celníka na tržnici Na Svatém Kříži u Chebu. Zřejmě bránil stánek s pirátskými nosiči. Trhovci se ho pak pokusili vyvléct ven. "Muže zadrželi ostatní celníci, je podezřelý z útoku na veřejného činitele," uvedla Blahutová a dodala, že napadený je v pracovní neschopnosti s poraněním krku a ramene. 

Drobný incident se stal také na tržnici Lipový Dvůr u Aše, kterou poté celníci na více než dva týdny zablokovali. "Trhovci se vždy brání tím, že  zavírají stánky. Tentokrát celníkovi spustili roletu na rameno a pak se ho snažili vytlačit ze stánku," uvedla Blahutová. Když ke stánku přijeli další celníci, trhovci se dali na útěk. I v tomto stánku bylo nalezeno nelegální zboží.

Trhovci zřejmě ztrácejí nervy

Podle Blahutové se za poslední měsíc útoky dost nakumulovaly. "Nějak se to sešlo, možná že to souvisí se současnými nepřetržitými kontrolami," připustila. Právě na tržnici Lipový Dvůr byla počátkem listopadu zraněna pracovnice celní správy. Městští strážníci tady předtím museli střelbou do vzduchu agresivní trhovce uklidňovat. 

Reklama

Související témata:

Související články

Blokáda tržnice v Aši pokračuje

Většina stánků v tržnici Lipový Dvůr v Aši je i v pátek stále zavřená. Celníci je blokují už tři dny a důsledná kontrola bude pokračovat. Krátké akce totiž...

Celníci se převlékli za turisty

Severočeští celníci zabavili o víkendu v příhraničních tržnicích na Teplicku zboží za 5 miliónů korun. Protože trhovci při příjezdu kontrolorů zavírají stánky...

Výběr článků

Načítám