Hlavní obsah

Trezor s půlmiliónem vezli zloději na kole

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Kriminalisté na Uherskohradišťsku dopadli trojici zlodějů, kteří na podzim ukradli půl miliónu korun v Uherském Brodu. Zloději podle policistů vytrhli ze skříně trezor, se kterým pak ujížděli na jízdních kolech. Za krádež jim hrozí až osm let za mřížemi.

Článek

Trojice si mezi sebe rozdělila pět set padesát tisíc korun. Muž, který přišel s nápadem na krádež, se jí osobně nezúčastnil, ale zbylí dva zloději mu dali i jeho podíl za dobrý tip. Právě 25letý muž z Vlčnova věděl, že v dané firmě je v kanceláři trezor s hotovými penězi. Samotnému se mu však krást nechtělo.

Oslovil proto 28letého muže z Uherského Brodu, který souhlasil a domluvil se s 32letým kamarádem z Bojkovic, že krádež provedou. Šestého října večer vyrazili na jízdních kolech do akce.

Páčidla měli zloději doma

„Dírou v plotě se dostali do areálu a pak už páčili jedny dveře za druhými, až se dostali do kanceláře, kde ze skříně vytrhli přišroubovaný trezor a prchali. Na kole dojeli k potoku na kraji Uherského Brodu, kde vypáčili trezor, vzali peníze a skříňku odhodili,“ popsal krádež mluvčí policie Aleš Megental.

Díl z ukradených peněz předali i mladíkovi, který jim o trezoru a penězích v něm řekl. Celkem si mezi sebe rozdělili pět set padesát tisíc korun. Vloupání zjistila ještě v noci pracovnice firmy.

Kriminalistům se při pátrání podařilo trojici pachatelů nalézt, u potoka našli i odhozený trezor. Při domovních prohlídkách našli také použitá páčidla.

„Dva měsíce po činu byli všichni tři muži obviněni z krádeže, za což jim hrozí až osm let vězení. Dva ze zlodějů již byli za spáchání majetkových trestných činů v minulosti odsouzeni,“ doplnil Mergental.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám