Hlavní obsah

Trestná výprava skončila lynčem souseda. Čtveřici útočníků čeká soud

– Klatovy
Právo, Patrik Biskup

Čtyři muži z Němčic na Klatovsku skončí před soudem za květnové napadení souseda, kterého vytáhli z domu a ztloukli na ulici. Policisté je podle informací Práva nyní obvinili z ublížení na zdraví a výtržnictví. Jednoho z útočníků navíc ještě ze zločinu vydírání. Trestní stíhání potvrdila v pondělí Právu šéfka klatovských žalobců Jiřina Vítovcová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo kolem druhé ráno. Mladý pár bydlící na návsi tehdy vyděsilo bouchání na dveře a okna jejich domu. Rány ještě doprovázel křik: „Vylez, ty hajzle!“ Když 42letý muž otevřel, popadlo ho několik chlapů a vytáhli ho ven. Tam ho srazili na zem a téměř půl hodiny doslova lynčovali, než se jeho přítelkyni podařilo přivolat policii. Zbitého muže odvezla záchranka do nemocnice.

Podle zjištění Práva se jednalo zřejmě o odplatu. Napadený muž totiž několik týdnů před tím nafackoval 12letému chlapci, který je synem hlavního aktéra trestné výpravy. „Něco takového už nechci v životě zažít. Je to pro mě naprosto nepochopitelné. Nejhorší byla ta bezmoc, stála jsem a koukala na to, jak mého blízkého člověka kopají do hlavy a šlapou po něm,“ řekla Právu přítelkyně napadaného muže.

Chtěl po mně půl milionu výměnou za to, že nám dá pokoj.
poškozená

Do smrti prý nezapomene, jak jeden z agresorů držel partnerovi pod krkem motorovou pilu a řval, že ho zabije. „Do toho jej ostatní povzbuzovali, ať mu ještě pořádně naloží. Byla jsem strachy na pokraji zhroucení, a přitom nemohla vůbec nic dělat. Naštěstí se mi podařilo dostat k telefonu a zavolat pomoc,“ dodala.

Bili i ženu

Když zaslechla rány na dveře, tušila, že bude malér. „Už jak nadávali, tak jsem se hrozně bála. Přítel má ale pro strach uděláno a otevřel. V tu chvíli ho tři chlápci čapli a vytáhli ven. Tam s ním flákli na silnici a odtáhli ho kus dál od domu, kde se do něho pustili hlava nehlava. Nemohl se vůbec bránit, jen je prosil, aby mi neubližovali,“ popisovala žena dramatické okamžiky.

Podle jejích slov se pak hlavní útočník vrátil do domu a začal ji mlátit a škrtit. „Řval na mě, co jsme si to dovolili, a chtěl po nás, abychom změnili výpověď na policii ohledně okolností, za kterých přítel vlepil jeho synovi pár facek. Chtěl po mně půl milionu výměnou za to, že nám dá pokoj,“ pokračovala žena.

Nezastírala, že chlapec tehdy nějakou tu ránu od přítele schytal. „Děcka nám tady ve vsi dělají schválnosti, například házejí odpadky do zahrady nebo ničí věci. Naposledy rozbila zvonek. Když jim vynadáte, tak se vám akorát vysmějí. Když jdete za jejich rodiči, tak je hájí, že jsou to jen děti. Když už se mě ale ten hoch pokusil kopnout do břicha, přítel ho šel srovnat,“ dodala žena.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám