Hlavní obsah

Tramvaj v Praze srazila chodce

Novinky, jap
Praha
Aktualizováno

Při rozjezdu ze zastávky v Plzeňské ulici v Praze 5 srazila v pátek v podvečer tramvaj chodce. Muž utrpěl mnohačetná povrchová zranění, se kterými skončil v nemocnici.

BEZ KOMENTÁŘE: Srážka tramvaje s chodcem v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

K nehodě došlo na křižovatce ulic Prachnerova a Plzeňská v místě, kde je vyznačen přechod pro chodce, který je řízen světelnou signalizací. Tramvaj se podle svědků rozjížděla ze zastávky Klamovka a muže na přechodu srazila. Zatím není jasné, zda přecházel na červenou, či nikoliv.

„Místem nehody shodou náhod projížděla naše záchranářská posádka. Ta si muže ihned převzala do své péče. Operátorka tísňové linky 155 jim navíc na místo vyslala ještě lékařskou posádku a inspektora provozu,” uvedla mluvčí záchranářů Jana Poštová.

„Jedná se o střet tramvaje s chodcem. Přesné okolnosti nehody vyšetřují dopravní policisté. Apelujeme na chodce, aby v souvislosti s tramvajovým provozem dbali zvýšené opatrnosti a pamatovali na to, že tramvaj má přednost. Jednou z vyšetřovacích verzí samozřejmě je, že chodec mohl přecházet na červenou,” sdělila Novinkám policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Kvůli nehodě byl na několik desítek minut obousměrně zastaven tramvajový provoz. Nehoda komplikovala také automobilovou dopravu v Prachnerově ulici. „Muž utrpěl mnohačetná povrchová zranění, se kterými byl převezen do motolské nemocnice,” dodala Poštová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám