Hlavní obsah

Traktorem s vidlemi najel na souseda. Bránil svoji cestu

Právo, pab
Klatovy

Až na deset let může skončit ve vězení 61letý muž z Klatovska, který loni v lednu traktorem s vidlemi úmyslně najel na o pětadvacet let mladšího souseda. Ten v tu chvíli řídil kolový mininakladač a jen díky jeho včasné reakci nedošlo k fatálním následkům. Státní zástupkyně traktoristu obžalovala z pokusu těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo na hranici jejich pozemků. Obviněný muž sousedovi vytkl, že využívá cestu, která je jeho soukromým majetkem. „Křičel, že jsem na jeho cestě. V tváři měl bojovný výraz, pak zatůroval motor a vyrazil proti mně. Stačil jsem na poslední chvíli drbnout volantem, jinak mě nabral vidlemi, které měl nastavené ve výšce mého sedadla,“ řekl Právu poškozený.

Podle něj po cestě obviněného jezdí celá vesnice. „Já jsem s ním prostě nenašel společnou řeč. Paradoxem je, že ke své cestě zase jezdí po mé cestě. Chová se v duchu hesla já můžu všechno a ty nic,“ dodal.

Muž se zřítil na Vsetínsku s traktůrkem ze srázu, zraněný se plazil pro pomoc

Krimi

Podle závěru vyšetřovatelů obviněný muž v reakci na přítomnost poškozeného nejprve zrychlil a pak se do něj snažil najet. „Svůj traktor použil jako zbraň. K vážnému následku nedošlo jen pouhou náhodou díky rychlé reakci poškozeného. Obviněný si musel být vědom toho, že při najetí do nepoměrně menšího stroje může dojít k jeho převržení a tím k vážnému zranění řidiče stejně jako při jeho zasažení vidlicemi,“ konstatovali policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám