Hlavní obsah

Tragická nehoda na přejezdu na Tachovsku: Mrtvá spolujezdkyně a dva zranění, vlak vykolejil

Bor
Aktualizováno

Tragické následky měl v neděli střet auta s osobním vlakem v Boru na Tachovsku. Nehodu nepřežila 37letá spolujezdkyně z vozidla. Řidiče odvezla záchranka vrtulníkem do nemocnice, zranění utrpěl také strojvedoucí. Přední náprava vlaku vykolejila. Okolnosti tragédie vyšetřuje policie, podle vyšetřovatelů jel řidič přes koleje na červenou.

Nehoda na TachovskuVideo: Novinky

 
Článek

Neštěstí se odehrálo krátce před 16. hodinou v Plzeňské ulici. Čtyřiapadesátiletý šofér auta značky Citroën Berlingo směřoval z centra města do Skviřína.

„Nerespektoval ale výstražnou signalizaci a vjel na nechráněný přejezd v době, kdy tudy projížděl osobní vlak z Domažlic,“ sdělila policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Podle informací Práva řidič navíc předjížděl vůz, který před kolejemi zastavil. Na místě zemřela 37letá spolujezdkyně z osobního auta.

„Řidiče transportoval do plzeňské fakultní nemocnice vrtulník,“ doplnila Ladmanová. Zranění utrpěl také strojvedoucí, kterého zdravotníci odvezli k ošetření do nemocnice.

Foto: Klára Mrázová, Právo

Následky tragické nehody na přejezdu na Tachovsku

Vlak smetl auto se 64letou řidičkou na přejezdu u Plzně

Krimi

Ve vlaku cestovalo 28 lidí, nikomu se nic nestalo. „Na místě mimořádné události byla celkově odhadnuta škoda na 1 220 000 Kč (1,1 mil. vlak, 100 tis. trať, 20 tis. automobil),“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Provoz vlaků se kvůli nehodě přerušil, omezení se dotklo regionální trati z Plané u Mariánských Lázní do Domažlic.

Okolnostmi a příčinou nehody se dále zabývají kriminalisté, podle mluvčí případ prověřují jako usmrcení z nedbalosti a obecné ohrožení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám