Hlavní obsah

Tragická nehoda zablokovala dálnici na Slovensko

Právo, miv
BŘECLAV

Mrtvý řidič dodávky, jeho těžce zraněný spolujezdec a lehce zraněný řidič protijedoucího kamiónu. To je bilance vážné dopravní nehody, která se stala v úterý odpoledne na dálnici D2 poblíž Kostic na Břeclavsku. Nehoda vážně zkomplikovala dopravu.

Foto: Zdeňka Fialová, Novinky

Článek

Nehoda zcela zastavila provoz na nejfrekventovanější spojnici České republiky a Slovenska. Před místem střetu se ze směru od Bratislavy vytvořila nejméně sedmikilometrová fronta, sahající až na slovenské území. Doprava proto musela být odkloněna před Břeclaví a slovenským pohraničním městem Kúty.

Mnozí řidiči kamionů a vysokých autokarů ale ignorovali značení, upozorňující na podjezd v Břeclavi s průjezdnou výškou pouze 3,4 metru. Jejich otáčení zvýšily míru zmatku na objízdné trase.

Při nehodě se srazil kamión s dodávkou

„Řidič kamionu utrpěl při nehodě jen lehké zranění. Po ošetření v břeclavské nemocnici se vrátil na místo nehody a spolupracoval s policisty při řešení vzniklé situace,“ řekl Právu mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

Nehoda se stala v místě, kde je doprava svedena jen na jednu půlku dálnice, přičemž dva pruhy jsou ve směru na Brno a jen jeden z Brna. V jediném pruhu pro směr do Bratislavy jel řidič dodávky opel, který se podle jednoho ze svědků pustil se do předjíždění v době, kdy do stejného místa dorazil i nákladní vůz s cisternou.

Po nárazu skončila auta napříč přes dálnici a poškodila i středová svodidla. Řidiči dodávky již nebylo pomoci, jeho spolujezdce dopravil vrtulník záchranářů do úrazové nemocnice v Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám